Ангелов и Гаджев са втори след първия ден на рали „Стари Столици“ 2021

Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Rally 2 Evo са на второ място във временното класиране след първия състезателен ден на рали „Стари Столици“, последен кръг от сезон 2021 г. в шампионата. Начело на класирането е Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9 с 48,1 сек преднина след четирите отсечки за деня. Трети в състезанието са вторите във временното класиране за шампионата Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9 на 1,48 мин зад лидера, а четвърти са Антон Титов и Динко Георгиев с Skoda Fabia R5 Rally 2 на 2,32 мин изоставане.

Ангелов и Гаджев пристигнаха в Шумен като водачи във временното класиране за рали шампионата след победата в рали „Сърбия“ и стратегията на отбора е фокусирана около титлата.

„В първите етапи карахме без никакъв риск в това променливо време и мокър асфалт. След това дойде мъглата. Имаме много какво да губим и този сезон вече имахме технически проблеми в Сливен, в резултат на които догонвахме дълго време. Затова стратегията ни днес, както и утре, е минимален риск и поглед към нова титла в рали шампионата. На последния етап дадохме повече газ. През неделния ден ще се забавляваме по интересните отсечки около Шумен“, коментира Мирослав Ангелов след края на първия състезателен ден.

Утре предстоят 5 състезателни отсечки с обща дължина 49 км.

Напиши коментар

X