Skoda окупира подиума в рали „България“

След невероятна битка с Мирослав Ангелов и Недялко Сивов в рамките на 16 етапа, Димитър Илиев и Петър Стойчев спечелиха 50-ото рали „България“. Трети остана Дан Гъртофан. Първите три екипажа се състезават с Skoda Fabia R5.

 

Шампионите на България на рали и рали-спринт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов стартираха лидери във втория ден и в първото минаване на „Аладжа манастир“ останаха втори на 0,6 сек от победителите в етапа Димитър Илиев и Петър Стойчев. Второто минаване бе спечелено от Гиртофан и битката за победата остана да се реши на предстоящите дълги 15,5 км две минавания на „Синдел“. На излизането от макадама автомобилът на Ангелов поднесе и излезе в тревата, а цялата ситуация струва на екипажа 10 секунди. „Рискувахме много в този етап и бяхме на пълната газ. Направихме грешка и малко, но не съжалявам, защото стана чудесно състезание. Бях решил да атакувам на тази отсечка и по наша информация до момента на излизането сме водили с 8 сек. Поздравявам Димитър Илиев и Петър Стойчев за победата и чудесното състезание“, поясни след финала Ангелов.

След 16 състезателни отсечки Димитър Илиев и Петър Стойчев завършиха с време 1,23,44 ч, а Ангелов и Сивов останаха на 10,1 сек. Дан Гиртофан и Тудор Марца са на 2,07 мин.

Титла в рали стринта за Ангелов и Сивов

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) от Мегапорт Рейсинг спечелиха рали спринт Сливен, трети кръг от шампионата за 2018, с което си осигуриха титлата и в тази дисциплина. Екипът вече триумфира в рали шампионата.

Двамата спечелиха спринта в Дряново през пролетта и Вида преди две седмици, с което натрупаха пълен актив от 75 т. в шампионата. За двамата това общо седма победа за сезона с Fabia R5.

Ангелов и Сивов завършиха рали спринт Сливен с време 14:49,4 мин, печелейки трите минавания на отсечката Българка. Вчера организаторите отмениха двете минавания на Карандила заради леда по трасето и добавиха още едно на Българка, но с намалено на 5,78 км от 9,69 км трасе. Състезанието приключи със суперспециален етап в града, резултатите от който не се включват в състезанието.

На 28,6 сек остана завърналият се в спорта Мартин Сурилов с навигатор Здравко Здравков(Mitsubishi Lancer Evo 9), а трети екипажът Георги Василев/Стефан Добрев, който завърши втори в шампионата и бе най-бърз в суперспециалния етап.

„В началото на годината не планирахме участие в този шампионат, но така се получи, че стартирахме с победа и продължихме. Доволен съм от новата титла след тази на рали. Получи се чудесно състезание и шампионат“, коментира Мирослав Ангелов.

 

Нова победа за Ангелов и Сивов в рали спринта

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечелиха рали спринт Вида 2018. Тандемът на Мегапорт Рейсинг (Skoda Fabia R5) бе най-бърз във всички четири скоростни етапа с обща дължина 41,07 км, които се проведоха около Видин, контролирайки през цялото време състезанието. Така двамата имат две победи в рали спринта през 2018 от два старта.

Втори зад тях на 24,2 сек завършиха Дочо Цвятков и Линда Багерова с Mitsubishi Lancer Evo 9, а трети са Георги Василев и Стефан Добрев със същия автомобил.

 

„Изключително доволни сме от състезанието. Сутринта в първия етап стартирахме малко по-предпазливо, защото все още бе студено и хлъзгаво. Във втория и третия етап натиснахме повече и натрупахме солидна преднина. В четвъртия карахме стегнато и не искахме да рискуваме. Конфигурацията на етапите бе интересна с тези дълги прави и шикани, но не много подходяща за нашия автомобил. Все пак обаче е безценен опит“, коментира Мирослав Ангелов.

 

Третият и последен кръг от рали спринт шампионата е в Сливен след две седмици.

 

Ангелов и Сивов искат нова титла в рали спринт Вида

В състезанието ще участват 31 екипажа, предстоят 4 скоростни етапа

 

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) стартират в рали спринт Вида 2018, втори кръг от шампионата. Двамата вече победиха в първия кръг в Дряново и не крият амбициите си да запишат още една шампионска титла. В календара има само още един кръг в Сливен, чието провеждане все още не е напълно сигурно и зависи от атмосферните условия в Балкана след две седмици. Тандемът спечели рали шампионата на България с 4 победи от 5 състезания този сезон.

Заявка за участие подадоха 37 екипажа, от които днес на техническия преглед отпаднаха 5 български и един чужд. Така на стартовата арка се появиха 31 автомобила. Скоростните етапи са 4 с обща дължина 41,05 км. Преходът между тях е 52,24 км. Първата отсечка до с. Синаговци стартира в 9:08 ч, а награждаването е в 15:00 ч.

Победа в рали България и шампионска титла за Ангелов и Сивов

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) са новите рали шампиони на България след победата си в едноименното рали. Така двамата записват имената си в историята редом до тези на Илия Чубриков, Димитър Илиев и Крум Дончев като единствените българи с победа в най-престижното родно автомобилно състезание.

Втори в рали „България“ останаха основните им конкуренти за титлата Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2), а трети – с равно с тях време – Христо Атанасов и Марин Иванов (Citroen C2).

Сутринта на първото минаване на SS8 Бялата вода Ангелов и Сивов взеха 14,5 сек пред преследващите ги Димитър Илиев и Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo 9), като увеличиха преднината си пред тях на 53,8 сек. На следващото минаване завърналите се в спорта шампиони отпаднаха поради проблем в двигателя, а Skoda Fabia R5 отново спечели отсечката. В оставащите два етапа около Аладжа манастир новите шампиони караха предпазливо и не желаеха да допускат рискове.

 

„Изключително доволен съм от победата и като цяло от сезона. Пристигнахме тук мислейки само за шампионата, така се получи, че спечелихме и състезанието. Сутринта дадох газ и взехме 15 сек на Крум и Митко, след това върнахме малко и се пазехме. Разбира се, на обратния завой на Виница се раздадохме пред публиката. Беше ми много трудно да се сдържам, защото този автомобил не се кара лесно бавно. Обаче асфалтът е много хлъзгав и нямаше смисъл от рискове. Научих си урока от Сърбия. Там научих най-много за целия сезон. Не само с отпадането, а като отсечки, като поведение на колата, също така се сравнихме с реална конкуренция със същата кола. В началото на сезона не разкривахме истинския потенциал на автомобила, изучавахме го, след това на Сливен показахме, на какво е способен. Все още е рано да говорим за следващата година, но ще искаме повече състезания в чужбина с голяма конкуренция. Благодарим на спонсорите ни и специално на „Еуратек“, официален представител на Skoda, за подкрепата“, коментира Мирослав Ангелов след финала.

Екипажът ще участва в оставащите два кръга от рали-спринт шампионата във Видин и Сливен. В първия кръг Ангелов и Сивов триумфираха в Дряново, което бе и първото им състезание с този автомобил.

 

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов поведоха в рали България 2018

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) поведоха в рали България 2018. Тандемът спечели суперспециалния етап в Албена с дължина 4,7 км, изминавайки двете обиколки на техничното трасе в курорта за 3,12 мин със средна скорост 78 км/ч. Етапът се проведе изцяло на фарове. Втори зад двамата са завърналите се в спорта шампиони Димитър Илиев и Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo 9), които останаха на 0,6 сек. В етапа кара Илиев, а Дончев му бе навигатор, след което двамата ще се разменят в отсечките в съботния и неделния ден по предварителен план. Трети на 1,7 сек са Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo 9).

„За нас е важна шампионската титла на България. Тя е основният ни фокус, така че няма да рискуваме много. Това е планът ни. Естествено искаме и да победим в състезанието, завършвайки пред Крум и Митко“, коментира Мирослав Ангелов. Пилотът заедно с навигатора си води във временното класиране за шампионата и ако не бе отпаднал в рали Сърбия, още там би станал шампион на България.

В съботния ден предстоят 5 отсечки с дължина 382 км, от които 98 км състезателни. Сред тях са легендарната Аладжа манастир и Дюлино-Козичино, в която има макадам и се очаква да реши в голяма степен състезанието поради тежкия си характер и дължина от 26 км. В неделя има 4 отсечки с обща дължина 46 състезателни километра.

Ангелов и Сивов отпаднаха в рали Сърбия

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов отпадна от рали „Сърбия“ 5 км преди финала на последната състезателна отсечка. До момента на инцидента пилотите се движеха на второ място във временното класиране и първи от отборите за националния рали шампионат.

 

„На вторите минавания на отсечките бяхме много бързи. Не прецених риска, защото не трябваше да се борим с Гиртофан. На една секция изпуснах завой и ударихме колата. За щастие аз и навигаторът ми Еди сме добре. Автомобилът ще бъде оправен за рали „България“. Със сигурност ще научим много от това състезание“, коментира Ангелов.

 

Състезанието спечели Дан Гиртофан също с Skoda Fabia R5.

Пълен със събития ден за Ангелов и Сивов на рали Сърбия

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов се движи на втора позиция в генералното класиране на рали „Сърбия“ и първи от отборите за националния рали шампионат. Състезанието е валидно и за Балканския рали трофей. От 49 екипажа в стартовия списък 16 са български.

 

В първата скоростна отсечка Ангелов и Сивов с Skoda Fabia R5 отстъпиха с 8,3 сек на Дан Гиртофан и Марца Тудор, също с Skoda Fabia R5. Във втората „Силвър“ родният екипаж победи румънците с 15,2 сек и излезе начело в състезанието с 6,9 сек. Организаторите отмениха третата скоростна отсечка поради проблеми със сигурността по трасето.

 

След сервизирането Гиртофан успя да вземе отново „Мачков Камен“ със 7,1 сек и поведе с 0,2 сек във временното класиране пред Ангелов. В „Силвър“ 2 родният екипаж обаче удари бордюр и спука гума, което ги принуди да карат 10 км до финала. „Решихме, че ако сменим гумата ще изгубим твърде много време и карахме така до финала. Не съжалявам, въпреки че само 20 см ни делеше от чудесна битка за победата с Гиртофан. Водим в битката за националната титла. Колата се държи чудесно и няма никакви поражения от удара и карането на джанта“, коментира Ангелов след края на днешния ден. В шестата и последна за деня отсечка Ангелов спечели с 3,8 сек пред Гиртофан. Зад тях Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 9 отпаднаха от състезанието следствие на удар, а най-близо от екипажите взимащи точки за родния шампионат е Георги Василев със Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo 9), които са четвърти – зад турския екипаж Мустафа Чакал и Мехмед Колeолу.

 

Утре предстоят нови 6 състезателни етапа с дължина 158,8 км, от които 60,9 км състезателни.

 

Победа за Ангелов и Сивов в рали „Стари Столици“ 2018

Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечелиха рали „Стари Столици“, трети кръг от националния рали шампионат. Така от началото на сезона двамата имат пълен актив победи във всички кръгове, а в Шумен взеха и всички 9 етапа.

Неделният ден на „Стари Столици“ предложи на участниците пет скоростни етапа с обща дължина от 47,8 състезателни километра, а общата дължина със съботните отсечки е 81 км.

 

Крайното време на екипажа със Skoda Fabia R5 е 46,46 мин, а втори на 2 мин останаха Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на почетната стълбица се качиха Тихомир Стратиев и Добрин Борисов с Peugeot 208 R2.

 

„Доволни сме от състезанието. На предпоследния етап на преминаването през Стъклото реших да направя донът за публиката, мисля, че се получи добре. На Шуменска крепост обаче дадохме газ, защото е пауърстейдж, който дава допълнителни точки и не искахме да ги рискуваме“, коментира Мирослав Ангелов.

 

Следващият кръг от шампионата е рали „Сърбия“, на 22 и 23 септември.

Ангелов и Сивов поведоха в рали „Стари Столици“ 2018

С победи във всички 4 етапа за първия ден на рали „Стари Сторици“ завърши екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов. Двамата водят с 11 сек на Йордан Атанасов и Янаки Янакиев. Пилотите на Skoda Fabia R5 избраха да не предприемат излишни рискове, но поддържат темпо, което да им позволи да бъдат пред колоната във всяка една скоростна отсечка.

„Знаех, че конкурентите ни са се подготвили добре. Изненадах се отначало, че водим, защото смятах, че сме по-назад, а бе много хлъзгаво. Явно темпото ни е достатъчно, за да не поемаме рискове и да водим навсякъде. Раздадохме се на градската суперспециална отсечка за публиката“, коментира Мирослав Ангелов.

По традиция 49-тото издание на рали „Стари Столици“ започна с церемониален старт от 12:30, веднага следван от четири специални етапа, след които атрактивния градски етап в центъра на  Шумен. В неделя екипажите ще преминат през още пет специални етапа, като общата състезателна дистанция на надпреварата е от 81 километра.