Повреда в скоростната кутия извади шампионите от участие в рали „Сливен“

юни 12 2021

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally2 evo няма да продължат участието си в рали „Сливен“, втори кръг от националния шампионат. Шампионите поучиха повреда в предавателната кутия в началото на третата скоростна отсечка и се наложи да я изминат, както и следващия суперспециален етап, с много ниско темпо. Това ги изпрати на четвърто място в генералното класиране. Въпреки усилията на екипа на MSA екипът няма да успее да продължи във втория ден на надпреварата.

Тандемът на „Мегапорт Рейсинг“ стартира с гуми за сух асфалт в началото на петъчния ден, залагайки на това, че няма да вали твърде много по четирите отсечки, между които няма сервиз. В първите два етапа на места имаше мокри участъци. Угур Сойлу и Арас Динчер, също с Skoda Fabia Rally2, спечелиха първата отсечка „Абланово“ със 1,5 сек, след което на „Ичера“ Ангелов и Гаджев върнаха 0,8 сек от изоставането си. В третата „Карандила“ дойде проблемът в трансмисията и победителят от последните две издания на рали „Сливен“ изгуби над минута. След което премина с бавно темпо през суперспециалната отсечка на летище „Бършен“ в Сливен и успя да стигне до бокса, където бе открит сериозен проблем в кутията.

„Много съжалявам, защото тръгнахме с по-твърди гуми и тях въпреки мокрите участъци имахме много добро темпо. В третата отсечка очаквахме да атакуваме със сликовете на сухия асфалт. Но още на старта на етапа се появи проблем и докрая карахме само, за да стигнем до сервиза“, коментира Ангелов след края на деня.

Напиши коментар

X